~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" συντάκτες: Αγαθή Γρίβα-Αλεξοπούλου, Πάνος Αϊβαλής, Πόπη Βερνάρδου, Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

yfos

yfos
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Δύο νέες Ποιητικές συλλογές και ένα πεζό του Κώστα Σκηνιώτη

Δύο νέες ποιητικές συλλογές και ένα πεζό κείμενο κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες του ποιητή Κώστα Μ. Σκηνιώτη.  Με τίτλο "Το βλέμμα" σελ. 48 περιέχει 28 ποιήματα με ευαισθησία και ποιητικές εικόνες όπως χαρακτηριτικά από το ποιήμα "Η γιαγιά"  Ήταν όμορφο // ο μεσηέρι // στο κυριακάτικο // τραπέζι μας, //
σαν τον παλιό καλό καιρό.....
Με τίτλο "Περί Έρωτα... και άλλων" είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή σελ. 44 και περιέχει 29 ποιήματα.
Περί έρωτος λοιπόν. Μπορεί να γραφούν πολλά. Ίσως μπορεί απλά να γραφεί η φράση ενός μικρού φίλου της Γ' Δημοτικού, στο τετράδιό του για μια συμμαθήτριά του: "Είσαι το τριαντάφυλλό μου".
Το τρίτο βιβλίο με τίτλο "Επί του Πιεστηρίου" περιέχει ένα πεζό κίμενο με τίτλο "Αγ(ρ)ιος Παντελεήμονας" επίκαιρμε όλα αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας με τα παιδιά που ήρθαν στη χώρα μας για μια καλύτερη τύχη... καλογραμμένο κείμενο που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Δείτε σχετικά στην εφημερίδα "Εν Αθήναις"

 Σύντροφος
Τι είναι σύντροφος;
ρώτησες χαμηλόφωνα.
Είναι το χέρι που απλώνεται
μπροστά σου,
χωρίς να το ζητήσεις,
και σε κρατά όρθιο
την κρίσιμη ώρα.
                                Κ. Μ. Σκηνιώτης

Ακόμα δημοσιεύονται  τέσσερα ποιήματα πάνω σε επίκαιρα θέματα όπως, "Αστεγος", "Δύναμη", "Αισθήσεις", "Ανθρακωρύχοι Χιλή"...
Ένας άστεγος συνάνθρωπός μας, κοιμήθηκε ή έπεσε ψάχνωντας σε έναν κάδο σκουπιδιών. Το πρωί ρίχτηκε στο απορριματοφόρο του Δήμου και βρήκε φρικτό θάνατο. Ήταν άτυχο. Ούτε και έτσι μπόρεσε να γίνει πρωτη είδηση. Όλοι είμαστε απορροφημένοι σε άλλα "σοβαρά" θέματα. Μια άλλη φορά ίσως... Ο επόμενος άστεγος ίσως φανεί πιο τυχερός και γίνει πρωτοσέλιδο.



Μάνα
Μάνα είναι
η χαροκαμένη γυναίκα
που ανοίγει την αγκαλιά της
στα παιδιά των άλλων.


Μυστήριο
Μυστήριο,
η αγάπη είπες.
Τόσο εύκολα μοιράζεται
αλλά αλοίμονο,
τόσο δύσκολα χαρίζεται.
                                             Κ. Μ. Σκηνιώτης





Βιογραφικό Σημείωμα του Κώστα Μ. Σκηνιώτη
Κώστας Μ. Σκηνιώτης, Μέλος Δ.Σ. Μ.Κ.Ο. ACT4PEOPLEΟ Κώστας Μ. Σκηνιώτης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μεγάλωσε στον Κολωνό και πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην περιοχή Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών. Στον Κολωνό όπου μεγάλωσε είναι εδώ και μια 10ετία η ΚΑΜΠΥΛΗ ο χώρος δηλαδή εργασίας του μαζί με τον αδελφό του Γιώργο.
Έχει γράψει τα βιβλία: Στιγμές ζωής Νότες μουσικής - 1996, Είσοδος στο φώς - 2000 , Το Αίνιγμα του ξύλινου Αλόγου - 2004.
Από το 2003 αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όρασης γεγονός το οποίο δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει την προσπάθεια συγγραφής.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις