~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" συντάκτες: Αγαθή Γρίβα-Αλεξοπούλου, Πάνος Αϊβαλής, Πόπη Βερνάρδου, Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

yfos

yfos
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων του συγγραφέα Πολύβιου Π. Μαργιά.




O Πολύβιος Π. Μαργιάς
 (Από το χωριό Ματζαγρά Τρίπολης)





Εκδήλωση υψηλού πνευματικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων της «Έπαυλης Δροσίνη» στην Κηφισιά, το απόγευμα της 27ηςΜαΐου 2011, κατά την οποία παρουσιάστηκε το συγγραφικό έργο του λόγιου, απόστρατου ανώτατου αξιωματικού ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, εξ Αρκαδίας ορμώμενου, Πολύβιου Π. Μαργιά.


Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα βιβλία, «Όμηρος ο Διαχρονικός Δάσκαλος», «Επισημάνσεις – Αναμνήσεις- Απόψεις», και «Το βλέμμα του αλόγου μας».
Για το βιβλίο « Όμηρος ο Διαχρονικός Δάσκαλος» μίλησε ο καθηγητής Πανεπιστημίου  Αθηνών και Αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος. Γνώστης του αντικειμένου και άριστος επιστήμονας ο ομιλητής έφερε στο ακροατήριο, το οποίο είχε κατακλύσει την αίθουσα, λεπτομέρειες από τα Ομηρικά Έπη και σε διαλογική συζήτηση με τον συγγραφέα Πολύβιο Μαργιά ο οποίος σημειωθήτω έχει εντρυφήσει στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια, κατέληγαν πάντοτε στην διαχρονικότητα των όσων διδαγμάτων άφησε ο Όμηρος. Στη συνέχεια ο εκδότης της εφημερίδας «Κρητική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» Βασίλης Σχίζας μίλησε για το βιβλίο «Επισημάνσεις – Αναμνήσεις Απόψεις».
Το βιβλίο αυτό όπως είπε, εμπεριέχει ενενήντα οχτώ επιλεγμένα και δημοσιευμένα διαχρονικά, δοκίμια τα οποία άρχισε να γράφει ο Πολύβιος Μαργιάς απ’ όταν ήταν μαθητής στο γυμνάσιο Τριπόλεως στα χρόνια της κατοχής.
Αποτελούν το απαύγασμα πατριωτικής, ιστορικής, κοινωνικής και γενικά πνευματικής σκέψης, με κριτική και τοποθετήσεις στα διάφορα εθνικά ή κοινωνικά προβλήματα που κατά καιρούς αναφύονται και ταλανίζουν τη χώρα μας.

Κατόπιν ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρης Τζόκας αναφέρθηκε στο βιβλίο με τίτλο «Το βλέμμα του αλόγου μας». Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία που δείχνει το ειδικό συναίσθημα που αναπτύσσεται μεταξύ του αλόγου και του ανθρώπου – ιδιοκτήτη, τον οποίο αόκνως (;) και σε όλη του τη ζωή υπηρετεί το υπερήφανο ζώο. Συγκεκριμένα ο συγγραφέας μεταφέρει την αντίδραση του αλόγου τους, κατά την επίταξή του από τον Ελληνικό στρατό στον πόλεμο του 1940, αλλά και το γεμάτο ερωτηματικά και παράπονο βλέμμα του αλόγου προς τους ιδιοκτήτες του που ήταν σαν να τους έλεγε: «Που μ’ αφήνετε φίλοι μου…σας αγαπώ… μη φεύγετε !».
Ο συγγραφέας Πολύβιος Μαργιάς, ο οποίος είναι επίλεκτο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, ευχαρίστησε τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις