~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" συντάκτες: Αγαθή Γρίβα-Αλεξοπούλου, Πάνος Αϊβαλής, Πόπη Βερνάρδου, Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

yfos

yfos
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Πολιτιστική εκδήλωση "Οι Μουσουργοί της Αρκαδίας" από την Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών

Με επιτυχία παρουσίασε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013,  η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών την πολιτιστική εκδήλωση "Οι Μουσουργοί της Αρκαδίας" στην αίθουσα του «Παρνασσού» στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση. 

Την εκδήλωση  «άνοιξε» ο Ηλίας Στασινός Πρόεδρος της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών, διπλωματούχος μουσικοσυνθέτης. 
Για το μουσικό έργο του Δημήτρη Μητρόπουλου, του Γιάννη Παναγιωτόπουλου-Κούρου και του Χάρη Βρόντου, μίλησε ο Ορέστης Μπαζός   Συνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλλιθέας.

 Για τους Κωνσταντίνο  Κυδωνιάτη, Μάριο Βάρβογλη και  Βασίλη Παπαδημητρίου, μίλησε ο Χάρης Κουρής, Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών στα μαθηματικά και Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ της Μ. Βρετανίας στο τμήμα σύνθεσης, Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Συγγραφέα και Συνθέτη.


Ακούσαμε τις αριστουργηματικές μουσικές συνθέσεις του Δημήτρη Μητρόπουλου και του Κωνσταντίνου Κυδωνιάτη από την θαυμάσια πιανίστα Μίγκεν Μάτο και τον εκπληκτικό βιολονίστα Αλέξανδρο Μάτο


Το πρόγραμμα συντόνισε με επιτυχία  η Μαρία Γαβρήλου Ταμίας της Εταιρείας  και ο  Ιωάννης Κατσούλος Γενικός Γραμματέας  έκλεισε την θαυμάσια εκδήλωση με την αποφώνησή του.
Την  εκδήλωση παρακολούθησαν με την δέουσα κατάνυξη  φίλοι της κλασικής μουσικής αλλά και των Αρκάδων μουσουργών.
Ακόμα μια πετυχημένη  πολιτιστική εκδήλωση καταγράφηκε στις δραστηριότητες της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών αλλά και προσωπικά στον εκλεκτό φίλο μας  Αρκάδα Ηλία Στασινό Πρόεδρο της Ε.Α.Γ.&Τ.
Παρασκευάς  Σ. Αϊβαλής
φωτογραφίες: Πέτρος Σ. Αϊβαλής

Η εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" -που φέτος γιορτάζει τα 25 Χρόνια συνεχούς παρουσίας στα Αρκαδικά δρώμενα-  είχε μια καλή παρουσία στην εκδήλωση έχοντας και ένα αφιέρωμα στους "Μουσουργούς της Αρκαδίας - από το 1881 μέχρι το 2012".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις