~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" συντάκτες: Αγαθή Γρίβα-Αλεξοπούλου, Πάνος Αϊβαλής, Πόπη Βερνάρδου, Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

yfos

yfos
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Τριών λογοτεχνικών βιβλίων της Μαρίας Γιαγιάννου - το Σάββατο 3 Μαΐου, 8 μ.μ. στο Μεγάλο Καφενείο

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ  για την Μαρία Γιαγιάννου στην Τρίπολη  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο Σάββατο 3 Μαΐου, στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση τριών λογοτεχνικών βιβλίων της Μαρίας Γιαγιάννου στο ιστορικό Μεγάλο Καφενείο της Τρίπολης, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.


Με καταγωγή από την Αρκαδία, κόρη του σημαντικού Τριπολιτσιώτη ζωγράφου Απόστολου Γιαγιάννου, η νέα, πολλά υποσχόμενη συγγραφέας, θα παρουσιάσει: τη συλλογή έμμετρων διηγημάτων της «Ο ταξιδιώτης του Άλλοτε» (Κάκτος, 2006), όπου συμπεριλαμβάνεται και η μεταγραφή ενός προφορικού θρύλου από το Λεβίδι σε μορφή έμμετρου ποιήματος, επίσης το ψυχολογικό μυθιστόρημα «Μελανίππη» (Σμίλη, 2012) που τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς και το θεατρικό της έργο «Εκτός Εαυτού» 
(Σμίλη, 2013) που ανέβηκε σε τρεις διαφορετικές σκηνές στην Αθήνα. Αναφορά θα γίνει και στη συλλογή δοκιμίων «Μεταμοντέρνος Έρως» (Γαβριηλίδης, 2014) όπου τρεις δοκιμιογράφοι (Γιαγιάννου-Λαμπράκος-Νάκος) γράφουν για το φαινόμενο του Έρωτα στη σύγχρονη τέχνη.

Για τα βιβλία θα μιλήσουν: η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια Βικτωρία Παναγιωτοπούλου-Βρέντα και ο ποιητής και μεταφραστής Δημήτρης Αθηνάκης. Τον συντονισμό θα κάνει ο συγγραφέας Γιώργος Λαμπράκος και αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει η συγγραφέας.

Ο θαυμάσιος χώρος του Μεγάλου Καφενείου έχει φιλοξενήσει λαμπρές προσωπικότητες του πολιτισμού μέσα στα εκατόν δεκαεπτά χρόνια λειτουργίας του και έχει παρουσιάσει θεατρικές παραστάσεις όταν ακόμα στην Τρίπολη δεν λειτουργούσε θέατρο. Σήμερα, με ανανεωμένο προφίλ και πλήρως ανακαινισμένο, ανοίγεται στον νέο κόσμο, στις φρέσκες ιδέες και διοργανώνει εκδηλώσεις σύγχρονης τέχνης. Η λογοτεχνική βραδιά που αφιερώνει στη Μαρία Γιαγιάννου είναι μια κίνηση ανακάλυψης μιας σύγχρονης νέας συγγραφέως που κατάγεται από την Αρκαδία και από τα βιβλία της δεν λείπει το αρκαδικό πνεύμα.

Σας περιμένουμε το Σάββατο 3 Μαΐου, στις 8 μ.μ. σε μια ανοιξιάτικη βραδιά σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, με κρασί και αφεψήματα, συζήτηση και ανθηρή διάθεση! Είσοδος Δωρεάν. 
Τηλ. επικοινωνίας: 2710-234898.


  Βιογραφικό Μαρίας Γιαγιάννου  
Η Μαρία Γιαγιάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ, Πολιτιστική Διαχείριση και Φιλοσοφία της Τέχνης. Συνεργάστηκε με γκαλερί ως επιμελήτρια και ως θεωρητικός τέχνης, με διαφημιστικές εταιρείες ως υπεύθυνη επικοινωνίας, καθώς και ως ανεξάρτητη κειμενογράφος. Για έναν χρόνο εργάστηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός στο Radio Vakxikon. Σήμερα ασχολείται με την πεζογραφία, τη θεατρική συγγραφή και τη δοκιμιογραφία, αρθρογραφεί για θέματα τέχνης και πολιτισμού στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και επιμελείται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ως ανεξάρτητη event manager
Έχει εκδώσει τα λογοτεχνικά βιβλία “Ο Ταξιδιώτης του Άλλοτε” (Κάκτος, 2006), “Μελανίππη” (Σμίλη, 2012), “Εκτός Εαυτού” (Σμίλη, 2013), και το αισθητικό δοκίμιο Καθαροί πια, με Βρώμικα Φιλιά στη συλλογή δοκιμίων “Μεταμοντέρνος Έρως” (Γαβριηλίδης, 2014). Συμμετέχει με το διήγημα Αγία Απογραφή στη συλλογή “Αμ’ έπος Ανέργων” (Vakxikon, 2013) και με το δοκίμιο Χους εν τοις Ουρανοίς, με θέμα την ποίηση του Ηλία Λάγιου, στη συλλογή “Ποιητές στη Σκιά” (Γαβριηλίδης, 2013). 
Η πρώτη της θεατρική συμμετοχή ήταν στο “Μιούζικαλ Τσέπης” (41 Street, 2009-10, σκην: Μ. Μητρούσης) με τρεις γυναικείους μονολόγους. Το κωμικό δράμα “Εκτός Εαυτού” παίχτηκε στο Θέατρο Συν Κάτι (2010, σκην: Κ. Αρβανιτάκης), στο Camp (2013, σκην: Γ. Γιανναράκος ) και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (2013-14, σκην: Γ. Γιανναράκος). Το ραδιοφωνικό έργο “Πανδώρα, ο Απαγορευμένος Καρπός” συμμετείχε στο Gran Prix της Διεθνούς Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (URTI 2012, για την ΕΡΤ). Απόσπασμα θεατρικού της μονολόγου για την Μαρία Κάλλας παίχτηκε στην μουσικοθεατρική περφόρμανς “Woman” (Θέατρο Τέχνης, 2014). 
Ποιήματά της δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά. 
Διατηρεί το μπλογκ «Η Γραπτομηχανή της Μ» (http://mariayiayiannou.wordpress.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις