~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" συντάκτες: Αγαθή Γρίβα-Αλεξοπούλου, Πάνος Αϊβαλής, Πόπη Βερνάρδου, Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

yfos

yfos
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Έτοιμες οι χελιδονοφωλιές από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας


Ακόμα ένα συμβολικό καλωσόρισμα στους προάγγελους της Άνοιξης, τα χελιδόνια, πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία! 
Στο πλαίσιο της χαρούμενης αυτής εκδήλωσης τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Ειδ. Επαγγελμ. Εκπ. & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Μαντινείας (13/3), το 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης (15/3), το Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου (20/3), το Νηπιαγωγείο Δολιανών (21/3) και το 8ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης (26/3). 

Οι επισκέψεις περιλάμβαναν προβολή παρουσίασης με θέμα τα χελιδόνια που επιστρέφουν την Άνοιξη ή και διαμένουν μόνιμα στην χώρα μας και την κατασκευή φωλιών από φυσικά υλικά. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές κατασκεύασαν συνολικά περίπου 120 χελιδονοφωλιές για σπιτοχελίδονα Delichon urbica και ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά των επιμέρους ειδών που παρατηρούνται στη χώρα μας και το θεαματικό ταξίδι της μετανάστευσης. 
Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση έφτιαξαν για τα χελιδόνια φωλιές από πηλό, τις οποίες αφού στεγνώσουν στη συνέχεια πρόκειται να τις τοποθετήσουν σε εξωτερικούς χώρους, κάτω από βεράντες, σκέπαστρα και μπαλκόνια, στο σχολείο ή στο σπίτι τους. Όπως τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος, τα υλικά που απαιτήθηκαν (π.χ. πηλός, καλούπια, χάρτινα κουτιά και έντυπο ενημερωτικό υλικό), καλύφθηκαν από τον Φορέα Διαχείρισης εκτός από την περίπτωση της περιβαλλοντικής δράσης στο 8ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης (η αγορά του πηλού και των κουτιών ήταν μια ευγενική δωρεά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου).

Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις