~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" συντάκτες: Αγαθή Γρίβα-Αλεξοπούλου, Πάνος Αϊβαλής, Πόπη Βερνάρδου, Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

yfos

yfos
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Δ.Ι. Καραμβάλης: H ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ



Ένας υπεύθυνος πνευματικός άνθρωπος
 που μάχεται στα μέτωπα  των καιρών τονίζοντας πως 
«Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΧΙ ΦΥΓΗ». 




Πολλά και ποικίλα θέματα διαπραγματεύεται η εμπνευσμένη γραφίδα του Νίκου Κωστάρα, πνευματικού δημιουργού με πολύπλευρο και πολύχυμο έργο. Μιλά για τη διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας και την αξία της, καταθέτοντας πλούσιο τον οβολό του για την υπεράσπιση του ευαίσθητου αυτού παλμογράφου, που είναι και εργαλείο μνήμης και συνείδησης. Το έργο του είναι προϊόν ευθύνης. 
Μιλά για την ξεχασμένη επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, και τη σημασία της στο σύγχρονο ελληνισμό, με γλώσσα ποιητικότατη και σφύζουσα, με πλούσιο λεξιλόγιο και με φόρτιση νού και ψυχής. Πραγματοποιεί εύστοχες παρατηρήσεις και οι θέσεις του είναι σημαντικότατες και καίριες. Ακόμη άνθρωπος με οικολογικές ανησυχίες και μηνύματα μιλά με καημό για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, αναλύει τους λόγους και τα αίτια και προτείνει λύσεις πριν να είναι πολύ αργά. 
Ένας υπεύθυνος πνευματικός άνθρωπος που μάχεται στα μέτωπα των καιρών τονίζοντας πως «Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΧΙ ΦΥΓΗ». 
Η γλώσσα του είναι στέρεα δομημένη, ενώ θέτει σημαντικότατα ερωτήματα και προβληματισμούς, ευαισθητοποιώντας έτσι τον δέκτη – αναγνώστη των κειμένων του. Είναι μέλος πολλών σωματείων και ιδρυμάτων και προσφέρει ανιδιοτελώς τις πολύτιμες υπηρεσίες του ενώ αξίζει να μιλήσουμε για το πολυσχιδές των δραστηριοτήτων του καθώς και τις αρκετές δημοσιεύσεις έργων του σε λογοτεχνικά έντυπα και εφημερίδες. Η εργασία του είναι και ερευνητική και έχει προσωπικό ύφος και ταυτόχρονα τεκμηριώνει το λόγο του με πολλές αναφορές σε πρόσωπα και γεγονότα. Δίκαια το έργο του έχει αναγνωριστεί, βραβευτεί και τιμηθεί. Ακόμη αρκετά από τα κείμενά του τα έχει εμπνευστεί από την μακρόχρονη θητεία του στις θάλασσες και τους ωκεανούς με μεγάλα ποντοπόρα πλοία και το έργο του αποπνέει δροσιά και αρμύρα. Είναι ένας Έλληνας και ταυτόχρονα πνευματικός πρεσβευτής μας και ένας σημαντικός τομέας αναφοράς είναι τα ήθη και τα έθιμα, η παράδοση και η ιστορία.
Συγχαίρουμε τον Νίκο Κωστάρα για το πλούσιο έργο του και του ευχόμαστε υγεία και πνευματική δημιουργία.
Δημήτρης Ι. Καραμβάλης
Δικηγόρος – Λογοτέχνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις