~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" συντάκτες: Αγαθή Γρίβα-Αλεξοπούλου, Πάνος Αϊβαλής, Πόπη Βερνάρδου, Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

yfos

yfos
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Νίκος Γκάτσος: Εκατό χρόνια από τη γέννηση του και 19 από τον θάνατό του


Μουσικοθεατρική παράσταση στη μνήμη του Νίκου Γκάτσου

Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου και 19 από τον θάνατό του, μια παράσταση ανακαλεί τη μνήμη των τραγουδιών του για να φτάσει στην ανάγνωση της «Αμοργού».

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο γνωστός μας άγνωστος κύριος Γκάτσος», στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, 22 και 23 Ιουλίου, ετοιμάζεται να ξαναμιλήσει στην καρδιά του ελληνικού λαού με «Τα ψεύτικα τα λόγια», το «Δίχτυ», «Χάρτινο το φεγγαράκι», τον «Κεμάλ», τον «Γιάννη τον φονιά», την «Αθανασία» και τόσους ακόμη πολυαγαπημένους στίχους του Νίκου Γκάτσου.
Οι αμοιβές των ηθοποιών θα διατεθούν υπέρ της αποκατάστασης του σπιτιού του ποιητή στην Ασέα Αρκαδίας.
Η Μάνια Παπαδημητρίου σκηνοθετεί και εξερευνά με δύναμη και ευαισθησία την προσωπικότητα του Νίκου Γκάτσου. Οι στίχοι του Γκάτσου ευτύχησαν με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος αναγνώριζε στον ποιητή «τον σημαντικότερο άνθρωπο που είχε γνωρίσει μετά την μητέρα του».
Και αντίστροφα, από όλους τους συνθέτες που τον μελοποίησαν- Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Μούτση, Κηλαηδόνη, Χάλαρη- ο Χατζιδάκις ήταν πιο κοντά στην ψυχολογία του Γκάτσου, λέει η Μάνια Παπαδημητρίου.
*από το: 
 – 15 Ιουλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις