~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" συντάκτες: Αγαθή Γρίβα-Αλεξοπούλου, Πάνος Αϊβαλής, Πόπη Βερνάρδου, Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

yfos

yfos
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ο ποιητής Ηλίας Σιμόπουλος ως τιμώμενο μέλος, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελ/σου


Τον  προσκάλεσε ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος, 


Μια καλή είδηση για την Περιφέρεια μας και ταυτόχρονα τιμή για την Αρκαδία αποτελεί το γεγονός πως φέτος η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών αποφάσισε πως ο ένας εκ των δύο προτεινόμενων μελών της για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, θα είναι ο Ηλίας Σιμόπουλος , ο Αρκάς Λογοτέχνης που με το ήθος του, την ανιδιοτέλεια και την λαμπρή σταδιοδρομία τίμησε τον τόπο μας και την Αρκαδική καταγωγή του.
Ο Ηλίας Σιμόπουλος γνήσιο τέκνο της Αρκαδικής γης και του Λυκαίου όρους , γεννήθηκε στις 23 Νοέμβρη του 1923 στον Κραμποβό (σήμερα Καστανοχώρι) Αρκαδίας, από γονείς αγρότες. Την Αρκαδία και το χωριό του, δεν τα ξέχασε ποτέ, όπως ο ίδιος ομολόγησε σε συνέντευξη του στα «νέα της Μεγαλόπολης» όπου δήλωσε «είμαι πολύ δεμένος με την Αρκαδία, με το χωριό μου, τον Κραμποβό. Θα πω μονάχα πως έφυγα μικρό παιδί, από εκεί και η νοσταλγία του με συνοδεύει μέχρι σήμερα.»
Από το 1946 όπου δημοσιεύτηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του, με την διαδρομή του μέχρι σήμερα τιμάει  με συνέπεια, ήθος και σεμνότητα μέσα από την ποίηση, την Ελλάδα, τα Ελληνικά Γράμματα και την Αρκαδία.

Τον λογοτέχνη Ηλία Σιμόπουλο προσκαλεί ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ως τιμώμενο μέλος, στο Περιφερειακό Συμβούλιο  Ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος με επιστολή του κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκδοθεί ψήφισμα και σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να κληθεί ο Ηλίας Σιμόπουλος ως τιμώμενο μέλος, καθώς όπως τόνισε «η πρόταση της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών αποτελεί τιμή για την Αρκαδία και για όλη την Πελοπόννησο» καθώς αποτελεί «με το παράδειγμα ζωής του, την ανιδιοτέλεια του και τον διαχρονικά ασκητικό βίο του, αποτελεί παράδειγμα όχι μόνο για την γενιά μας, αλλά ιδιαίτερα για τις γενιές που έρχονται και καλούνται να ζήσουν σ’ ένα πιο δύσκολο μέλλον. Ως τέτοιο παράδειγμα πρέπει και εμείς να τον αντιμετωπίσουμε και να προάγουμε την θέληση για γνώση , παιδεία, πνευματική δημιουργία»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις