~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" συντάκτες: Αγαθή Γρίβα-Αλεξοπούλου, Πάνος Αϊβαλής, Πόπη Βερνάρδου, Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

yfos

yfos
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ένα προσχέδιο σεναρίου που είχε στείλει ο νομπελίστας συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στο σκηνοθέτη Λουίς Μπουνιουέλ το 1962Βρέθηκε σενάριο του Μάρκες για τον Μπουνιουέλ

Με τίτλο: «Είναι τόσο εύκολο που το κάνουν και οι άνδρες»
Ένα προσχέδιο σεναρίου που είχε στείλει ο νομπελίστας συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στο σκηνοθέτη Λουίς Μπουνιουέλ το 1962, εντόπισε στο αρχείο της η Ισπανική Ταινιοθήκη, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais.
Ο έφορος του Ιδρύματος, Χαβιέρ Ερέρα, βρήκε την πρόταση για την κωμωδία που έφερε τον τίτλο "Είναι τόσο εύκολο που το κάνουν και οι άνδρες", στα έγγραφα που ο Μπουνιουέλ κληροδότησε στην Ταινιοθήκη.

Το σενάριο του Μάρκες είχε ως πρωταγωνίστριες τρεις νεαρές ξαδέλφες που κληρονομούν ένα βενζινάδικο και παρά τις διάφορες ατυχίες που συναντούν, καταφέρνουν να δώσουν πνοή στην επιχείρησή τους.
"Είναι πιθανό να σκόπευαν να γυρίσουν μαζί μια ταινία", δήλωσε ο Ερέρα. Δεν είναι γνωστό ωστόσο γιατί το σχέδιο δεν προχώρησε.
Ο Μάρκες έστειλε το κείμενο στον Μπουνιουέλ, ο οποίος τότε ήταν εξόριστος στο Μεξικό. Οι δύο προσωπικότητες είχαν γνωριστεί μέσω του σεναριογράφου Λουίς Αλκορίθα.
Την εποχή εκείνη ο Μάρκες είχε ήδη δημοσιεύσει διηγήματα και δύο μυθιστορήματα, αλλά δεν ήταν ακόμη ιδιαίτερα γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του ισπανόφωνου κόσμου. Το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας του απονεμήθηκε περίπου 20 χρόνια αργότερα. Αντιθέτως, ο Μπουνιουέλ ήταν διάσημος και είχε ήδη γυρίσει την ταινία «Ανδαλουσιανός Σκύλος» σε συνεργασία με τον Σαλβαδόρ Νταλί.

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις