~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" συντάκτες: Αγαθή Γρίβα-Αλεξοπούλου, Πάνος Αϊβαλής, Πόπη Βερνάρδου, Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

yfos

yfos
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Εντολή εκταφής των λειψάνων του Πάμπλο ΝερούδαΕντολή να εκταφούν τα λείψανα του διάσημου ποιητή και νομπελίστα Πάμπλο Νερούδα έδωσε ένας χιλιανός δικαστής, στο πλαίσιο της έρευνας για την αιτία θανάτου του, ανακοίνωσε την Παρασκευή το ίδρυμα που διαχειρίζεται τη λογοτεχνική κληρονομιά του.
Ο αριστερός ποιητής, ο οποίος πέθανε 12 μέρες μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1973 στο οποίο ανετράπη ο προέδρος Σαλβαδόρ Αλιέντε, για πολύ καιρό θεωρείτο ότι απεβίωσε εξαιτίας του καρκίνου από τον οποίο έπασχε.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια εξετάζεται και η πιθανότητα της δολοφονίας του από τη χιλιανή χούντα.
Ο Νερούδα θεωρείται ως ο σημαντικότερος ποιητής του 20ού αιώνα στη Λατινική Αμερική, ενώ στις 12 Οκτωβρίου 1971 του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.


______________________
REPORTER | 08.02.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις