Έκκληση προς τον νέο υπουργό Πολιτισμού να συνδέσει τη θητεία του με την "αναμόρφωση του ΕΚΕΒΙ, την αποτελεσματική προστασία του προσωπικού του και τη διατήρηση του μοναδικού οργανωμένου Κέντρου στην Ελλάδα που ασχολείται με το βιβλίο" απευθύνει με επιστολή του προς τον Πάνο Παναγιωτόπουλο ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, Νίκος Ζωρογιαννίδης.
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί το Κέντρο από τη διάλυση, την οποία αποφάσισε ο προκάτοχός του Κ. Τζαβάρας, παρακινούμενος, όπως τονίζεται στην επιστολή, από ομάδες συμφερόντων, ο πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ εκθέτει την κατάσταση που βρήκε το νέο Δ.Σ., καθώς και την οικτρή θέση των μετέωρων εργαζομένων (που αριθμούν σχεδόν το ήμισυ όσων δήλωνε ο πρώην ΥΠΠΟ), τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιχειρείται (καθώς έχει εκταμιευθεί μόνο το 5% των προβλεπόμενων στον προϋπολογισμό). Καταγγέλλει δε "τα διάφορα συμφέροντα που παρακινούσαν την κατά του ΕΚΕΒΙ συμπεριφορά του κ. Τζαβάρα" επιδιώκοντας την αφαίρεση από το Κέντρο της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, της Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα Φιλαναγνωσία και γενικότερα επιχειρώντας να νεκρώσουν τις δραστηριότητές του ώστε να θεωρηθεί άχρηστο.
Τέλος, αφού σημειώσει ότι μέχρι στιγμής ο υπουργός δεν έχει δεχτεί να συναντήσει το Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ, ο πρόεδρός του ζητάει τη συνέχιση της λειτουργίας και της χρηματοδότησης του Κέντρου, την τοποθέτηση διευθυντή και την έγκριση και προώθηση του Κανονισμού Λειτουργίας του, δηλαδή την επανενεργοποίηση του θεσμού και την προστασία των εργαζομένων του, που σήμερα είναι κυριολεκτικά στον "αέρα".

http://www.avgi.gr/article/682596/-diatiriste-to-ekebi-