~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" συντάκτες: Αγαθή Γρίβα-Αλεξοπούλου, Πάνος Αϊβαλής, Πόπη Βερνάρδου, Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~

yfos

yfos
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν' ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ : ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ



Στο βιβλίο της ιστορίας της Δ΄Δημοτικού , σελ. 129 , γράφονται για την ελληνική γλώσσα τα παρακάτω:
"Η γλώσσα μας όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψε να αλλάζει . Πολλές λέξεις έχει πάρει στην εποχή μας από την αγγλική , αλλά και από άλλες γλώσσες διάφορων λαών με τους οποίους οι Έλληνες ήρθαν σε επαφή" .
Αυτή είναι η υπόδουλη γνώση που σαν το δηλητήριο περνά στη φλέβα των Ελληνόπουλων η επίσημη πολιτεία μέσα από το σχολείο! Και βέβαια ούτε μια κουβέντα για το γεγονός ότι η Ελληνική Γλώσσα υπήρξε η "Μήτρα" των γλωσσών και του παγκόσμιου πολιτισμού , ότι έχουν καταγραφεί 135.000 ελληνικές λέξεις που υπάρχουν στην Αγγλική και τη διεθνή επιστημονική ορολογία, ότι στα ξένα λεξικά της καθομιλουμένης η συμμετοχή των ελληνικών λέξεων κυμαίνεται από 5.000 έως 8.000, δηλαδή ποσοστό 15-21%, ότι στο γνωστό Αμερικανικό λεξικό “Merrian-Webster” υπάρχουν 42.914 ελληνικές και ελληνογενείς λέξεις, ποσοστό 25,73%, ότι στο ιατρικό λεξικό “Dorland” περιλαμβάνονται 24.862 ελληνικές λέξεις, ποσοστό 53,75% , ότι στη Ζωολογία χρησιμοποιούνται 95.770 ελληνικές λέξεις, ποσοστό 57,91%, ότι στην Τεχνική Ορολογία, χρησιμοποιούνται 11.366 ελληνικές λέξεις, ποσοστό 59,9% , κλπ , κλπ , κλπ .
Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων ότι η Ελληνική Γλώσσα διαβάλλεται και υποβαθμίζεται μέσα στο ίδιο της το σπίτι , που είναι το Σχολείο , από εκείνους που ορκίστηκαν να υπηρετήσουν τάχα την Ελλάδα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ειδήσεις